sharolinen piparinen kakkupohja<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Villiintynyt mielikuvitus yhdisti siis joulunpipareista tutun maun ns. sienikakkupohjaan. Itse tein pienen pellillisen kakkua, mutta pyöreässä vuossa taikina riittää noin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />28 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Eli, jos kakkua ei tarvita koko komppanialle, ohje kannattaa puolittaa tai jakaa itselle sopivaksi.
2 dl siirappia
2 tl kanelia
1 tl maustepippuria
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
6 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl kiehuvaa vettä (Myös kylmä vesi toimii, testattu on!)
4½ dl vehnäjauhoja
2-3 tl leivinjauhetta
- Lämmitä siirappi miedolla lämmöllä kattilassa. Kun siirappi on kevyesti juoksevaa, lisää siihen mausteet.
- Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon kiehuva vesi, pienissä noin 15 - 20 erässä.
- Lisää varovasti sekoittaen joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Itse lisäsin nekin hyvin pienissä erissä paakkuuntumisen välttämiseksi.
- Lisää lopuksi jäähtynyt siirappi. Sekoita huolella pohjia myöten. Lämmin siirappi tuppaa vajoamaan kevyen taikina vaahdon alle, kulhon pohjalle.
- Paistaminen 200 asteessa noin 30 min.