sharolinen piparinen kakkupohja<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Villiintynyt mielikuvitus yhdisti siis joulunpipareista tutun maun ns. sienikakkupohjaan. Itse tein pienen pellillisen kakkua, mutta pyöreässä vuossa taikina riittää noin <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />28 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Eli, jos kakkua ei tarvita koko komppanialle, ohje kannattaa puolittaa tai jakaa itselle sopivaksi.

 

2 dl siirappia

2 tl kanelia

1 tl maustepippuria

1 tl neilikkaa

1 tl inkivääriä

6 kananmunaa

3 dl sokeria

1½ dl kiehuvaa vettä (Myös kylmä vesi toimii, testattu on!)

4½ dl vehnäjauhoja

2-3 tl leivinjauhetta

 

  1. Lämmitä siirappi miedolla lämmöllä kattilassa. Kun siirappi on kevyesti juoksevaa, lisää siihen mausteet.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
  3. Lisää joukkoon kiehuva vesi, pienissä noin 15 - 20 erässä.
  4. Lisää varovasti sekoittaen joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Itse lisäsin nekin hyvin pienissä erissä paakkuuntumisen välttämiseksi.
  5. Lisää lopuksi jäähtynyt siirappi. Sekoita huolella pohjia myöten. Lämmin siirappi tuppaa vajoamaan kevyen taikina vaahdon alle, kulhon pohjalle.
  6. Paistaminen 200 asteessa noin 30 min.